Çerezler & KVK (Kişisel Verileri Korunması) Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için aydınlatma metni ve çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Kadın ve Doğa Buluşması

Etkinlik Yeri | Yenişehir Belediyesi önü |
Etkinlik Tarihi | 09.05.2025 |
Etkinlik Bitiş Tarihi | 09.07.2025 |
Etkinlik Saati | 17:00 |
Yenişehir Belediyesi olarak doğayla iç içe, üretim odaklı etkinliklerimiz kapsamında, “Kadın ve Doğa Buluşması” adıyla kapari toplama etkinliği gerçekleştireceğiz. Toplanma Yeri: Yenişehir Belediyesi önü
Tarih: 9 Temmuz 2025, Çarşamba Saat: 17.00
Kadınların üretimdeki rolünü görünür kılmak, doğayla bağlarını güçlendirmek ve Diyarbakır'a özgü bitkileri tanıtmak amacıyla düzenleyeceğimiz bu etkinlikte, hep birlikte doğaya dokunarak kapari bitkisini toplayacağız.
Kapari Bitkisi Nedir? Kapari, Capparis spinosa adlı bitkinin tomurcuklarından elde edilir. Genellikle salamura şeklinde tüketilir, keskin aromasıyla Akdeniz mutfağında sıkça kullanılır. Baharat veya garnitür olarak yemeklere lezzet katar.
Kapari Faydaları: Kapari; antioksidan, K vitamini, demir, magnezyum, E vitamini ve fosfor açısından zengindir. Sağlığa birçok fayda sunar:
Kan şekerini dengeler: Lif içeriği sayesinde glisemik kontrolü destekler, diyabetik beslenmeye uygundur.
Kanın pıhtılaşmasını sağlar: K vitamini içeriğiyle aşırı kanamanın önüne geçer.
Enflamasyonu azaltır: Antiinflamatuar ve antioksidan özellikleriyle bağışıklığı güçlendirir.
Kemik sağlığını destekler: K vitamini, kemiklerde kalsiyum depolanmasına katkı sunar.
Karaciğer dostudur: Trigliserit ve kolesterolü azaltır, karaciğer enzimlerini düzenler.
Tüm kadınları hem keyifli hem de öğretici bu buluşmaya davet ediyoruz!
Em wek Şaredariya Yenîşehîrê di çalakiya bi sernavê “Hevdîtinên Jin û Xwezayê” em ê şahfelîlkan berhev bikin!
Cihê Kombûnê: Li ber Şaredariya Yenişehirê
Dîrok: 9ê Tîrmeha 2025, Çarşem Saet: 17.00
Ji bo ku em rola jinan di hilberînê de nîşan bidin, têkiliya wan bi xwezayê re xurt bikin û nebatên taybet ên Amedê bidin nasîn, em ê di vê çalakiyê de bi hev re dest bi xwezayê bikin û nebata şahfelîlkan berhev bikin.
Şahfelîlk Çi Ye? Şahfelîlk, ji karziyên nebata bi navê Capparis spinosa tê wergirtin. Bi gelemperî bi şêweyê şorbe tê xwarin û bi tama xwe ya tûj di metbexa Deryaya Spî de pir tê bikaranîn. Wekî biharat an garnîtûr tama xwarinan zêde dike.
Fêdeyên Şahfelîlkê: Kaparî; bi antîoksîdan, vîtamîna K, hesin, magnezyûm, vîtamîna E û fosforê dewlemend e.
Şekirê xwînê hevseng dike: Bi naveroka xwe ya lîfê, kontrola glîsemîk piştgirî dike, ji bo parêza diyabetîk guncan e.
Pîhtina xwînê peyda dike: Bi vîtamîna K re rê li ber xwînrijandina zêde digire.
Enflamasyonê kêm dike: Bi taybetiyên xwe yên antîenflamatuar û antîoksîdan, parastinê xurt dike.
Tenduristiya hestiyan piştgirî dike: Vîtamîna K, ji bo depokirina kalsiyûmê di hestiyan de alîkar e.
Dostê kezebê ye: Trîglîserîd û kolesterolê kêm dike, enzîmên kezebê rêkûpêk dike.
Em hemû jinan vedixwînin vê civîna hem kêfxweş hem jî hînker!